Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı Disiplinler arası Yüksek Lisans Programı Fen Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak kurulmuştur. Programımız seçkin öğretim üyesi kadrosuyla disiplinler arası alanda kendini geliştirmek ya da akademik alanda araştırmacı olmak isteyen öğrencilerine bilimsellik anlayışı kazandırmak, teknoloji bilgi, beceri ve yetkinlikleri edindirmeyi hedeflemektedir.
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Teknoloji ve İnovaston Yönetimi alanında “Yüksek Lisans Derecesi”ne sahip olur.
Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, günümüz gerekliliklerine ve ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik olarak, “teknoloji yönetimi”, “inovasyon yönetimi”, “bilgi yönetimi”, “yaratıcı düşünme” gibi alanlarda uzmanlık ve uygulama bilgisine sahip, teknolojinin hem teknik hem de sosyal ve idari boyutlarını bilimsel, bütünsel ve sistematik bir bakış açısıyla yorumlayabilen mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Yüksek Lisans diplomasına sahip bireyler birçok farklı endüstri alanlarında çalışabilirler. Aynı zamanda, akademik yaşamlarına devam etmek isteyenler, üniversite ve araştırma enstitülerindeki araştırma gruplarına katılabilirler.
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Teknoloji ve İnovasyon bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilir.
Eğitim-Öğretim
Uzaktan eğitim programlarında öğretim her hafta mesai saatlerinden sonra canlı derslerle gerçekleştirilmektedir. Canlı derslere devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Canlı derslerin arşiv videolarına daha sonra öğretim yönetim sisteminden erişilebilmektedir.
Ara sınavlar, final ve bütünleme sınavları Amasya’da yüz yüze yapılmaktadır. Uygulamalı dersler için final sınavları öncesinde laboratuvar uygulamaları yapılabilmektedir.
Harç Ücretleri
2025 -2026 yılı için belirlenen dönemlik harç ücreti ... TL ‘dir.
Dersler*
1.DÖNEM
| Dersin Kodu | Dersin Adı | Teorik | Uygulama | Kredi |
| FTİY2UZ005 | ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ011 | BİLGİSAYARLA BÜTÜNLEŞİK İMALAT | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ007 | TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ VE TASARIMI | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ012 | KARAR DESTEK SİSTEMLERİ | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ009 | GİRİŞİMCİLİK,KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ VE İNOVASYON | 3 | 0 | 3 |
2.DÖNEM
| Dersin Kodu | Dersin Adı | Teorik | Uygulama | Kredi |
| FTİY2UZ010 | YARATICI PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ006 | YALIN ÜRETİM | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ008 | ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ013 | PROJE YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI | 3 | 0 | 3 |
| FTİY2UZ014 | BİLİŞİM YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 |
Not: Tüm dönem dersleri verildikten sonra bitirme projesi sunulacaktır.
* Listede yer alan derslerin açılma durumları, içerikleri hakkında detaylı bilgi için Enstitünüzle iletişime geçiniz.
