ÖSYM Ek Yerleştirme-2 ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz dikkatine:

Ek Yerleştirme-2 ile gelen örencilerimiz için muafiyet sınavları tanımlanmıştır.

Temel Bilgi Teknolojileri ve Yabancı Dil muafiyet sınavları 13 Kasım Cumartesi günü çevrimiçi olarak ALMS Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yapılacaktır.

Sınavlar 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve her sınav için 60 dakika süre tanımlanmıştır. Sınav saatlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Sınava belirtilen saat aralığında girebilirsiniz. Ancak sürenin tamamını kullanabilmek için, sınav başlama saatinde sistemde hazır olunuz. Örneğin, saat 10:00 – 11:10 aralığındaki bir sınava 10:10’a kadar giriş yaptığınız takdirde 60 dakikalık sürenin tamamını kullanabilirsiniz. Geç giriş yaptığınızda kalan süre kadar sınava katılabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Çevrimiçi sınavda her soru bir kez görüntülenebilir, sınavda sorularda geriye gitmek mümkün değildir.

• Temel Bilgi Teknolojileri sınavı Enformatik Bölümü tarafından,
    Yabancı Dil sınavı Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından hazırlanmaktadır.
  • Muafiyet listeleri OBS üzerinden öğrencinin başvurusu ve girmek istediği derslere göre oluşturulur. Başvurunun zamanında ve doğru yapılmış olması öğrencinin sorumluğundadır.
  • Muafiyet notu dersin güz dönemi ve varsa bahar dönemi için de geçerli olur. Örneğin Yabancı Dil dersinden muaf olan bir öğrenci Yabancı Dil 1 ve 2 derslerinden muaf olur.
  • Müfredatınızda bulunmayan bir dersten muafiyet sınavına girerseniz, bu sınav geçerli sayılmaz, başka program için kullanılamaz.
  • Muafiyet sınavından 100 puan üzerinden 60 ve üzeri not alan öğrenci ilgili dersten muaf olur ve aldığı not geçme notu olarak öğrencinin transktriptine işlenir. Bu notlar genel başarı ortalamasına dahil edilir.
  • Öğrenci bilgi sistemine (OBS) not aktarım işlemleri öğrencini bağlı olduğu birim tarafından yapılır.
  • Muaf olunan dersin OBS’ye işlenmiş olması yeterlidir. Dersin ÖYS’de görünmesi sorun teşkil etmemektedir.
  • Sınavlara internet bağlantısı olan, güncel tarayıcılar yüklü bilgisayar ve mobil cihazlardan girilebilir.
  • Sınav esnasında elektrik veya internet kesintisi ya da cihaz arızası durumunda, farklı bir cihazdan kalınan yerden yerden devam edilebilir, ancak süre işlemeye devam eder.
  • Sınavlara yapılacak itirazlar için öğrenci bağlı olduğu fakülte/MYO öğrenci işleri birimine başvurabilir.

Başarılar dileriz

Amasya UZEM